"Blockworks är ett av få bolag som tar ett helhetsgrepp om IT"

Pär Malmkvist, IT Director, Omnicom media group.

"Vi har hela vårt back up-system hos Blockworks"

Jag heter Pär Malmkvist och arbetar som IT Director på Omnicom media group – en av världens största mediekoncerner. Vi är mellan 20-25 000 anställda och finns i 100 länder. I Sverige är vi 250 personer uppdelade på två kontor i Stockholm och Göteborg. 

“De är väldigt effektiva och lösningsorienterade”

 

Blockworks är en av de få partners som tar ett helhetsgrepp om IT, där deras kompetens, erfarenhet och ödmjuka sätt att arbeta gör att de bemästrar alla delar. Detta ger oss som bolag en trygghet – dygnet runt. Jag har än idag inte släppt en puck hos dem där de känt att de inte klarar det, vilket gör att det är lätt för mig som chef att presentera det vidare till ledningen. 

Vi har en IT-konsult inne hos oss två dagar i veckan som sköter om våra servrar och allt som händer kring dem i vår virtuella miljö. Det är en trygghet för mig som chef att den kunskapen finns hos oss på plats, och skulle inte vår primära konsult ha kunskapen för att lösa ett problem direkt, finns det alltid någon annan från Blockworks kontor som kan hjälpa till. Jag kan släppa kontrollen och veta att arbetet blir gjort på ett grundligt sätt. 

För oss är det också viktigt att ha en partner-relation där båda parter kan dra nytta av den – det ska finnas en flexibilitet från båda håll. Det är inte bara jag som kravställer, utan behöver den andra partnern någonting ska vi också kunna ge det tillbaka. Det ska vara en relation att bygga vidare på, och ha roligt ihop! Sedan är inte alla delar inom IT “roliga” – det är till exempel inte kul när det kraschar. Men det är samtidigt i de skarpa lägena som det gäller att fokusera. Både Blockworks kärnvärden, hur de behandlar människor och deras kompetens, blir en helhet där de checkar av alla boxar. De är verkligen som en familj, som jag som kund känner mig som en del av.

Vi jagar inte kunder utan växer organiskt på vårt rykte.

På Blockworks tror vi på en personlig relation, på riktigt. Vi kan kaxigt men ödmjukt säga att vi vet att vi är bra. Därför binder vi oss inte på långa avtal – eftersom vi vet att du som kund kommer vilja stanna.

Blockworks – Er IT-partner.